2013-02-19

Як покращити вигляд та смак перших страв

Для того, щоб супи були смачнішими, потрібно лаврове листя, перець, зелень петрушки та селери зв'язати в одну щіпку та покласти у суп за декілька хвилин до закінчення варіння. Після щіпку витягають.

Картопляні супи слід готувати перед їх вживанням, оскільки тривале зберігання такого супу руйнує вітамін С. 

Готові супи посипають дрібно нарізаною зеленню кропу, петрушки та зеленою цибулею. Це прикрашає перші страви та збагачує їх вітаміном С.

Щоб м'ясний розсіл був прозорим під час варіння, потрібно покласти в нього добре промиту яєчну шкарлупку. Готовий розсіл - процідити.

Якщо суп-пюре зарідкий, додавання сухого білого хліба, замоченого частиною супу та протертого через друшляк, виправить становище. 

Не рекомендується згущувати уху борошном або макаронами. 

Невелика кількість вершкового масла, додана після варіння, покращує смак та поживність супу.

Немає коментарів:

Дописати коментар