2013-03-04

Запіканки

Для запіканки з протертої картоплі або густої манної каші з домашнім сиром, картопля або манна каша повинні мати температуру не більше 30 градусів.

Картопляна запіканка або рулет матимуть  привабливішу поверхню, якщо перед запіканням змастити її поверхню яйцем, посипати сухарями, змастити жиром.

У капустяну або морквяну  запіканку замість манної крупи можна додати пшеничне борошно або білий хліб.

Випечену запіканку нарізують та  подають з грибними та томатними соусами. Картопляну запіканку найкраще подавати зі сметаною або грибним соусом, а з м'ясом - цибулевим або томатним соусом.

Для запіканок найкраще використовувати моркву з довгими коренеплодами, так як вона потребує більш тривалої теплової обробки.

Морквяну запіканку подають зі сметаною або з солодким молочним соусом, а капустяну - зі сметанковим соусом.

Немає коментарів:

Дописати коментар