2013-02-16

Як краще підготувати овочі для салатів

Овочі для салатів необхідно варити окремо. Зварені разом вони втрачають смак та колір.

Картоплю для салату краще варити у шкірочці. Попередньо бульби картоплі необхідно ретельно промити щіткою, залити гарячою водою, посолити (на 1 л води 10 г солі) і варити до готовності. Також картоплю для салату можна варити з додаванням столової ложки оцту. У цьому випадку вона не буде темніти. Якщо картоплю відварювати у невеликій кількості води, вона буде смачнішою. Можна варити картоплю для салату на парі, а для того, щоб підвищити температуру, у воду слід додати 1-2 столової ложки солі.

Відварений та нарізаний буряк для вінегрету, перш ніж з'єднати його з іншими овочами, потрібно заправити олією, тоді вінегрет буде мати більш апетитний вигляд. Цибулю для цього салату краще використовувати мариновану. Вінегрет буде мати тонкий та приємний  смак, якщо в нього додати столову ложку молока та чайну ложку цукру.

Зелень для салатів необхідно ретельно промити у великій кількості води: залити її холодною водою і витримати декілька хвилин для видалення з листочків бруду та піску. Після цього зелень помити проточною водою.

Овочі для салатів повинні бути абсолютно свіжими та добре охолодженими.

Для приготування салатів помиті сирі овочі слід нарізувати безпосередньо перед вживанням та відразу ж залити їх лимонним соком або оцтом, які сприяють збереженню вітаміну С. Порізаний та залишений на сонці зелений салат за одну хвилину втрачає 70-80% вітаміну С.

Огірки, призначені для салату, можна не очищувати від шкірочки, але потрібно ретельно їх помити безпосередньо перед подачею на стіл, щоб вони зберегли свіжість.  Якщо ж шкірочка гірка, тоді краще їх почистити.

В салат із кислої капусти замість яблук можна покласти частинки апельсинів або мандаринів.

Для того, щоб був злегка відчутний запах часнику, потрібно покласти в салат на декілька хвилин скоринку житнього хліба натерту часником. Перед подачею на стіл скоринку забирають.

Салати з редьки краще заправляти ріпчастою цибулею, яку підсмажують на оливковій олії. Найкраще використовувати солодкі соковиті сорти цибулі.

Підсолювати салат потрібно перед подачею на стіл, якщо ж посолити завчасно, овочі виділять багато соку. Тільки після підсолювання заправити салат олією або майонезом, оскільки сіль у жирі не розчиняється.

Овочеві салати заправляють майонезом, сметаною безпосередньо перед споживанням, так як через 2-3 години салат втрачає свою поживність. Не варто готувати салат на декілька днів - це і не смачно, і не корисно.

Для того, щоб салат з майонезом  мав приємніший смак, перед подаванням ненадовго в нього можна покласти шкірку з лимону.

Немає коментарів:

Дописати коментар